Hondaclub-belgium.be • Toon onderwerp - Niet starten geen vonk geen brandstofpomp
Pagina 1 van 1

Niet starten geen vonk geen brandstofpomp

BerichtGeplaatst: di 01 mei 2018, 17:11
door nitram59
Beste Honda liefhebbers,
Sinds kort heeft mijn zoon een Civic uit 96 aangeschaft maar de motor is stuk gegaan.
Nu heb ik met hem een andere motor er ingezet zelfde motor natuurlijk D15Z6 vetc-e ek4.
Nu is het gehele monteren voorspoedig verlopen carbarateur, ontsteking, dynamo en stuurbekrachtiging pomp overgezet ook alle stekkers weer aan gesloten en wij dachten starten maar zoals je kan begrijpen niet starten dus. Alles werk startmotor, strartblokkering enz.
Helaas krijg ik geen vonk en geen brandstof pomp die gaat draaien dus na veel gezoek crashbutton gevonden en ingedrukt maar geen positief resultaat, na verder gezoek brandstof relais vervangen maar ook geen resultaat na vernieuwing. Nu zit er een PY2 ecu in en deze kan je met een paperclips in een stekkertje een knippercode krijgen, fouten uitlezen op je dashboard via MM lampje. Ook na het insteken van de paperclip geena knippercode op het scherm om verder te zoeken. Nu begin ik een beetje radeloos te worden.
Wie o wie weet raad. Je mag mij ook bellen als je nog vragen voor goede raad hebt, dat gaat even sneller als typen.
0651856429

Re: Niet starten geen vonk geen brandstofpomp

BerichtGeplaatst: vr 11 mei 2018, 19:04
door nitram59
Beste Honda Civic liefhebers,
Na heel verhaal over, geen brandstofpomp en geen vonk na het plaatsen van een andere motor, is het probleem opgelost. De fout was natuurlijk menselijk, 2 stekkertjes verkeerd gemonteerd (lampda sonde op een andere 1 draads stekker) en een massa draad onder de ontstekking. En natuurlijk de motor draait weer en hoe, geweldig. Dus karren maar weer.